czwartek, 6 kwietnia 2017

Deser w słoiku - jaglana przyjemność

 
Pomysł na deser z kaszy jaglanej
Pomysł na idealny deser albo przekąska do pracy to kasza jaglana zamknięta w słoiku 
Podaję przepis i zachęcam do wypróbowania, gdyż dostarcza nie tylko cennych składników odżywczych, ale pieści również nasze podniebienia.


Masa:
1 szklanka kaszy jaglanej

2 szklanki mleka
2 łyżki miodu 
około 200 g mleka kokosowego

Kaszę zalać mlekiem i ugotować na miękko (około 20 minut na małym ogniu) pod koniec mieszając uważać aby kasza nie przywarła do dna garnka. Następnie ostudzić kaszę i dodać mleczko kokosowe oraz miód. Zblendować masę. Gotową masę przełożyć do pucharków, miseczek bądź słoików i udekorować według własnego uznania, najlepiej świeżymi bądź mrożonymi owocami tj: maliny, truskawki, jagody. Można również podać z granolą. Całość polać jogurtem greckim (400 g) rozmieszanym z 2 łyżkami miodu płynnego. Polecam, palce lizać, moje dziewczynki łakomczuszki to uwielbiają a ja mam pewność, że deser jest smaczny oraz zdrowy :)
Wierzch udekorować jogurtem greckim i miodem

Słoik jaglany
Deser jaglany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz